top of page
  • Foto del escritorOur Passion Les Falles

III Aniversari #SomPatrimoni al Museu Faller

Amb motiu del III Aniversari #SomPatrimoni, aquest cap de setmana la Delegació de Patrimoni de JCF, ha elaborat i treballat amb molt d'esforç a la següent infomació i activitats.


En primer lloc el programa oficial per a la celebració del tercer aniversari de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat del dissabte 30 de novembre del 2019 és:

1) Des de les 10 del matí i a cada hora fins les 13 hores (a les 10, a les 11, a les 12 i a les 13:00 hrs) hi haurà VISITES GUIADES AL MUSEU FALLER ( gratuïtes en grups de màxim 25 persones ). Les visites faran un recorregut per la col·lecció del Museu Faller posant l'accent en aquelles figures que posen en valor els elements patrimonials que componen la festa.


2) A les 11:00 hores, la reunió al mateix museu de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, constituïda durant el mandat anterior per promocionar el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant del Cap i Casal com d’altres localitats valencianes.

3) A les 12:00 hores del migdia els jardins de la JCF a Montolivet acolliran el CONCERT ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch, amb la interpretació de les obres Raquel Alario, Rocío Pascual Candel, La Xica, El Faller, L’Artista Faller, Penes i Dimonis, Malaguenya de Barxeta i València. A més, hi haurà passacarrer amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la JCF.

4) A les 13:00 hores es presentaran –també als jardins de la JCF- els DECÀLEGS de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019, respectivament. En l’acte, que comptarà amb la presència de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, es lliurarà un exemplar de la nova guia -editada per a l’ocasió- a representants del col·lectiu faller així com als integrants de la comissió de seguiment.

5) Els actes festius conclouran a les 14 hores amb una MINIMASCLETÀ que dispararà la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller.

La mini mascletá igual que la seua “germana major” té com a objectiu estimular el cos a través dels forts sorolls rítmics dels masclets; alguns consideren aquests sorolls "musicals", si bé no obliden la part visual. El que distingeix una mini - mascletá d'una successió d'explosions és el ritme que han de crear els masclets en fer explotar, és fonamental que la força de les explosions vaja de menys a més, amb final apoteòsic.


Al cartell oficial trobareu la imatge gráfica junt al programa, mireu, mireu:



A lo que es suma que , la MARATÓ VALÈNCIA vol rendir un xicotet homenatge a totes aqueixes persones que venen de fora i fer-los sentir més partícips encara de la festa i, per a això, es tria a un Ambaixador de cada país, perquè ho represente en un acte especial en el qual se'ls dona la benvinguda i se'ls convida a contar la seua història i com es viu l'esport en els seus llocs d'origen.


L'acte serà, també, el dissabte 30 de novembre però a les 16:00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències i posteriorment es farà una foto de família en la passarel·la de meta, es calcula que la foto serà sobre les 16.30 hores.


La fallera major de València, Consuelo Llobell, com a màxima representant de la ciutat, donarà la benvinguda a la ciutat als Ambaixadors amb unes breus paraules.


A més, en Expo Esport (fira del corredor), situada en el Museu de les Ciències, es plantará un monument faller (¡¡¡FALLA!, no monument!!! ) que se ha fet ex profeso per a València Ciutat del *Running.


Desde aquest mitjá, voldría donar les gracies a les delegacions de patrimoni i comunicació de Junta Central Fallera per tota la informació facilitada, que es més i ampliarem.





16 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page