top of page
  • Foto del escritorOur Passion Les Falles

Gala de la Cultura 2020. Organitza la Delegació de Cultura de JCF.

#Teatreres i #teatrers, #falleres i #fallers. A continuació vos reproduïm la info de la Gala de La Cultura 2020 d'aquesta nit gracies a #JCF i en especial a la #delegació de #CulturaJCF que ho organitza.


<Els dies 10 i 11 de gener han sigut les dates escollides per celebrar la #GalaCultura20 i la #GalaCulturaInfantil20, respectivament, dos esdeveniments que per segon any consecutiu tindran lloc al Palau de Congressos de #València.


Entre les novetats que s'incorporen enguany a la Gala es troba l'obertura, per primera vegada, de la part de dalt de la sala. El pati de butaques serà íntegrament ocupat per les falles participants i les persones nominades.


A més, també per primera vegada es premiarà a la #falla més activa en #xarxes socials, amb un #Saragüell de fusta, creat per SILU i que entregarà en la Gala major Javier Valiente.

Pel que fa als anhelats Saragüells, les estatuetes es custodien en una sala contigua a l'escenari, tancada sota clau, a la qual només tenen accés tres persones.


El primer Saragüell es va entregar a l'exercici faller 1996/1997, constituint des d'aleshores un guardó pel que les comissions falleres lluiten any rere any. Però a més, la Gala de la Cultura es converteix en l'escenari perfecte per atorgar altres premis que depenen de la Delegació de Cultura, com ara els premis literaris que ja compleixen 34 anys o altres més actuals com el de microteatre o declamació sènior, que tenen lloc des de fa només 4 anys. A més, cal afegir els premis de declamació juvenil amb 24 anys d'història i els de declamació infantil amb 58 anys a les seues esquenes.


A més, hi ha altres èxits en matèria de teatre que Junta Central Fallera ha aconseguit en els darrers anys. JCF té des de 2017 una companyia de teatre pròpia anomenada “Teatre Estable Faller” (TEF). Tanmateix, la Delegació de Cultura de JCF va crear ‘Microteatre al casal’ fa ara un any, exactament el dia 10 de gener de 2019. Una iniciativa que té com a director a Gaspar Zamora, que ha estat al capdavant de quatre gales de la Cultura en la seua història.


#CURIOSITATS DE LA GALA

• El #dissenyador dels #cartells enguany ha sigut Javier Valiente (#FallesRevolution ). La delegació pretenia jugar amb el concepte de Shakespeare i, enllaçant amb eixa idea, Javier va aprofitar la seua creativitat, sempre entre allò més tradicional i allò més innovador. Per al cas de l'edició major, una dona fallera i una calavera centren el cartell. En el cas de l'infantil, un xiquet faller mescla amb la seua indumentària elements propis de Shakespeare.

A més, es juga amb els colors. El groc perquè es volia reptar tota superstició i el concepte “faller” es posa en blanc perquè el que es fa és simplement teatre. Per si fora poc, el cartell es remata amb " #AçòTambéÉsTeatre”, que va en línia amb el lema de la falla municipal gran d'enguany.




• Per primera vegada el concurs infantil ha tingut el seu propi cartell. En la fulla del cartell infantil el xiquet ha escrit “Les falles són cultura”.

• En el cas de #Declamació, s’ha recuperat la #imatge que ja va dissenyar fa anys #Ceballos&Sanabria per a aquest concurs.

• Les #obres representades enguany han sigut un total de 14 a la #categoria principal, 27 en categoria de promoció, 13 en categoria juvenil i 17 en categoria infantil. Un total de 71 obres de teatre que ens han fet gaudir del talent dels nostres fallers. De fet, més de 10.500 espectadors han presenciat alguna d'eixes obres representades a La Rambleta on han

participat 408 actors i actrius adults i 284 actors i actrius infantils.


#GALA MAJOR

-#Director: Gaspar Zamora

-#Guionista: Manuel Andrés Zarapico

-#Elenc: Companyia Teatre Estable Faller

-#Veu en off: Rafa Martí (també ha posat veu a la Rambleta enguany, amb el compte enrere per a l'inici de cada sessió). Entre les nombroses #colaboracions comptem amb María Zamora, Paco Sarro, Voro Carsí, Carlos Galiana, Inma

Guerrero i Pepa Gómez.


• Fra J. Rodríguez – Pintor Cortina, amb 8 nominacions

• Càdis – Dènia, amb 8 nominacions

• Av. Regne de València – Duc de Calàbria, amb 7 nominacions >

Info: Junta Central Fallera



5 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page