top of page
  • Foto del escritorOur Passion Les Falles

Assemblea presidentes i presidents. Juliol 2020

València, 30 de juliol de 2020

Després de comunicar l'elecció dels artistes i falles municipals 2021 , així com l'equip que dissenyara la imatge gràfica de les falles 2021, que per cert, tenen tres mesos per a presentar el cartell oficial , Carlos Galiana, president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València ha seguit amb l'informe de presidència.

Respecte a les tres falles que es van incinerar en la setmana fallera , s'ha aconseguit un 25% més de pressupost del monument per part de l'Ajuntament, i comenta que continuaran treballant amb altres administracions per a augmentar les ajudes.

El mig any faller es realitzarà els dos últims caps de setmana de setembre i els dos primers d'octubre , ja que fins al 15 de febrer, en principi, estarem immersos en aquesta “nova normalitat”. Fa també una crida a la responsabilitat, per la qual cosa no procedeix realitzar discomòvils però si actes al carrer amb el seu distanciament social.

Es parlarà també amb Aaron Cano, regidor de la policia local de València regidor de la Polícia Local a l'Ajuntament de València per a veure des d'on es mesuren els 90 decibels.

Enguany serà el quart aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat i per això estan treballant amb les Juntes Locals a les quals visitaren al novembre i es realitzarà un ultime acte d'aquest aniversari a València el 28-29 de novembre .

Ha estat detallant també , les dates en les quals es realitzaran activitats en les Juntes Locals des de l'1 de setembre . Entre elles, la gala fallera de la comunitat valenciana el 24 d'abril en Betera i l'homenatge a les Falleres Majors a l'octubre de 2021.

La delegació de falla, per la seua part està treballant en el pla 2022 amb les comissions .

Referent a la exposició del ninot, ha declarat “ volem fer exposició del ninot” deixant clar que si tindrem exposició del ninot en per a les Falles 2021. Les comissions seran les encarregades de decidir que ninot porten, si repeteixen o porten un nou.

Ha comentat que també hauran xarrades sobre falles i noves tecncologies així com un concurs d'escenes falleres de 40x30x30, el concurs de maquetes infantils, el concurs de jurats etc…i ha anunciat que hi haurà un esdeveniment extra de fotos i vídeos.

La delegació de patrocinis ja està treballant però no sols per a Junta Central Fallera si no també perquè es facen cursos perquè els presidents o delegats de les comissions puguen enfrontar-se a la cerca de finançament en comerços etc…

Informa finalment en el seu infome de presidència que les Palmeres Blanques disparades des de 39 punts de la ciutat, provenien del material pirotècnic que no es va poder disparar en falles i era la seua manera de col·laborar amb la causa de l'homenatge a les mates i serveis essencials de la pandèmia COVID19.

Torn de Cristina Estevez:

Des de festejos comuniquen la data del 12 de setembre per al lliurament dels premis que no es van poder donar com el millor ninot de secció, il·luminació, cavalcada del ninot….

També la del 26 de setembre per a l'acte d'imposició de bandes a les Falleres Majors de València i Cort d'Honor a l'ajuntament amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat sanitàries.

Planteja que cada campionat se celebre en un casal amb capacitat per a minim 150 persones amb les mesures de sanitaries actuals.

El 25 d'octubre es realitzarà el campionat de futbolí com l'exercici passat en el casal de Sagunt-Pare Urbano.

Els playbacks, per part seua, que es duran a terme entre desembre i gener perquè és el temps que han estimat les comissions que necessiten per a la seua preparació i assaig. Les seues bases eixiran al setembre que serà quan es convocarà el concurs.

Carlos Galiana afig que per al concurs de fotografia s'estableixen les dates de l'1 al 24 de setembre per a les bases , el 2 d'octubre per a l'acte d'inauguració i lliurament dels premis. I fins al 18 d'octubre quedaran exposades les fotografies.

També que les bases per al teatre faller eixiran en breu , sent de l'11 de setembre al 2 d'octubre la convocatòria, el 14 d'octubre el sorteig i el concurs de novembre a febrer. Fins i tot per determinar que sales al costat de la Rambleta obriran els seus espais per a aquest concurs.

María Tomás, vicepresidenta de comunicació, solidaritat i inclusió, anuncia un curs , previsiblement l'última setmana de setembre per als responsables de la comunicació de cada falla.

Vol també reforçar l'àrea d'inclusió per a aconseguir unes falles més accessibles i inclusives amb cursos també. Però també demana la col·laboració de les comissions perquè traslladen les seues necessitats en aquest àrea i sol·licita voluntàries i voluntaris per a la inclusió en els casals i en les falles.

La Gala de la Solidaritat com és llogic passa a 2021, a dates abans de la setmana fallera.

Comunica també que els diners dels premis Caliu, atorgats per l'Ajuntament de València continuen per a les comissions però en forma de subvencions per a projectes d'inclusió i no discriminació, això sí justificat per part de les comissions, ja que els diners que no es gaste s'ha de retornar.

Lucía López en protocol ja està funcionant a ple rendiment. L'agenda de les Falleres Majors de València i Corts d'Honor està oberta perquè acudisquen als actes on se'ls sol·licite però per a això, s'ha d'avisar amb una antelació de mínim 15 dies de l'esdeveniment.

Inma Guerrero s'esplaia més perquè porta la delegació d'esports, joventut i infantils.

En els esports, les preinscripcions acaben el 30 de juliol, és a dir ja, excepte les de padel i futbol 7 que són inscripcions i acaben l'11 de septiembre.

Han tingut diverses reunions com per exemple la de Trinitat Alfonso i l'Alqueria del Basket, on recordem van tindre el dissabte passat una jornada de portes obertes.

Quant a la delegació de joventut és el primer any i s'han plantejat per a ella 11 activitats, 9 de les quals són noves i tenen un eslògan #SomJuvenilsJCF.

El 4 d'octubre en duc de gaeta se celebrarà el campionat de escacs.

Han tingut també una reunió per a tema playbacks infantils i juvenils i les bases eixiran en breu.

Igual que les bases del primer concurs de influencers fallers per a les edats compreses entre els 14 i els 21 anys.

S'ha aconseguit una col·laboració amb Las Naves per a activitats tecnològiques per a aquests joves fallers.

Entre les novetats, les sessions de scape room en el museu faller.

És el torn dels infantils i per a ells també hi ha escacs i futbolí, concurs de pesebres que eixiran les bases al novembre i concurs de dibuix que aquest exercisi celebra la noces d'or, és a dir, és el 50 aniversari. Serà el 8 de novembre en la plaça de l'ajuntament però en aquesta ocasió el concurs serà de targetes nadalenques. La que guanye serà la imatge de la felicitació per part de Junta Central Fallera.

El concurs de maquetes es dividirà en dues categories: sènior i infantil amb la col·laboració de Expojove al desembre.

També en dos grups d'infantils, un per als més xiconinos i un altre per a menys xicotets però encara infantils, es produiran visites teatralitzades al museu faller.

Arriba el moment de la votació per a aprovar o no que es mantinguen les dates de l'ofrena 2020 per a 2021. Com era previsible, ix favorable.Tenim dates confirmades per a #Ofrena20

I finalment en el torn de precs i s'insisteix que arreglen el tema del transport de les falles a Fira València entre Tragsa i l'Ajuntament, al que Galiana explica que la Generalitat es fa càrrec del transport a Fira, Marina o Ciutat de la Llum però l'Ajuntament de la volta als carrers al març de 2021 . També torna a sorgir la necessitat d'un congrés faller per a actualitzar el reglament faller davant les circumstàncies que han vingut sense avisar, al que Galiana està disposat i recorda els tres anys que va ser president i Lledó ho recordava sempre pel mateix tema.

Redacció: Eva Ortega per a Our Passion Les Falles, comunicación fallera.

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page